Kerton House

Designed as an alpine retreat, and a private oasis for its owners, the Kerton Residence is surrounded by trees and is settled amidst mountainous hills on the outskirts of Queenstown.


From initial point of contact, Katrina and Alister were interested to hear and learn what was important to us when designing our home. They quickly identified the style of house we were after, and how it could work with our family and lifestyle.

- Rob & Marie Wales

The entry courtyard is sparse and fort-like, and contrasts with the openness of the interior space once inside the home. Living areas are designed around a courtyard, which allows the sun to heat the internal spaces, while creating a sheltered outdoor living area. The bedrooms are a series of separate stacked timber boxes, rotated for privacy and views.


From initial point of contact, Katrina and Alister were interested to hear and learn what was important to us when designing our home. They quickly identified the style of house we were after, and how it could work with our family and lifestyle.

- Rob & Marie Wales

A key design driver for this project was to ensure the use of durable materials which would be able to weather the harsh climate. The house façade features timber shutters allowing the buildings’ envelope to be adjusted in order to provide light or shade in response to the season.